Søk:
Du har 0 vare i handlekurven
Totalsum: NOK 0

  Hvordan og hvorfor medier vekker angst. Fortellinger og analyser av Arnhild Løken.

  Boka henvender seg til privatpersoner, pedagoger, terapeuter og medie-folk. Den bygger på egne erfaringer, men er samtidig kunnskapsbasert. Forfatteren har spurt seg hvorfor evolusjonen har utstyrt oss med en angstmekanisme som utløses gjennom symbolikk, og hun har undersøkt samspillet mellom symboltunge uttrykk og personlig referanse.

  Mer om mediepåvirkning:

  Har du noen gang opplevd at en bok du har lest eller en film du har sett har gitt deg varig angst? Eller at du nesten ikke kan frigjøre deg fra uhyggen i et bilde du har på netthinnen?

  Et menneske i en hvilken som helst alder kan brennende ønske å fri seg fra forestillingen om at det fins varulver i skogen bak hytta - uten å holde ut å være alene på stedet. De tror ikke på varulver, men er redde like vel.

  Egentlig er det merkelig at noe så fysisk ubevegelig som tekst, er i stand til å vekke angst. Men dersom du undrer deg over fenomenet, trenger hjelp til å forsvare deg selv mot angstvekkende medie-påvirkning, eller vil hjelpe barn du har ansvar for, kan denne boka gi deg en veiledning.

  Du kan leve deg inn i angsten hos en liten pike som leser Astrid Lindgrens «Mio min Mio» eller ser «Snedronningen» av H:C:Andersen, og du kan sette deg inn i tankegangen hos horror-forfatteren Steven King eller filmkunstneren Ingemar Bergmann.

  Det handler om personlig referanse, men også om noe fellesmenneskelig

  NOK 220.00