Søk:
Du har 0 vare i handlekurven
Totalsum: NOK 0

  av F.M. Hall. Første bok i den spennende barn- og ungdomsserien Klara Tellus. Klara og Johan blir vitne til et tyveri og blir nødt til å ta opp jakten alene!

  Bøkene om Klara Tellus handler om Klara som etter å ha løst et mysterie med bestevennen Johan blir rekruttert til Tellusprogrammet, et internasjonalt agentprogram for ungdom. I hver bok får du vite mer om spennende historie.

  Bøkene om Klara Tellus skal først og fremst være underholdene, men vi håper også at du lærer noe underveis. Her på hjemmesiden finner du litt mer informasjon om noen av de tingene du leser om i bøkene.

  Bøkene om Klara Tellus er trykket med Dyslexiefont, en font som er lettere å lese for dyslektikere.

  «Innerst i det møkkete bagasjerommet lå en koffert de begge to dro kjensel på. «Vær så god, damene først», Johan vinket Klara elegant inn i bilen. Klara smilte og klatret inn. Hun åpnet høytidelig kofferten. Der lå det i all sin prakt, Munchs Skrik. Klara snudde seg rundt for å si noe til Johan, men ordene satte seg fast i halsen. Johan sto ikke alene.» Klara og Johan blir vitne til et tyveri når de er med klassen på Munchmuseet, og alene blir de nødt til å ta opp jakten på tyvene og maleriet. En ikke ufarlig jakt som fører dem tett innpå syndikatet Sorero Mortis. På finurlig vis fører jakten også leserne tilbake til andre verdenskrig, og verdens største skipskatastrofe noensinne, som kostet tusenvis av uskyldige mennesker livet mot slutten av andre verdenskrig; senkningen av skipet Wilhelm Gustloff.

  «Dette var en kjempespennende bok! Gleder meg til neste bok om Klara Tellus!» -Markus 12 år.

  «En riktig proff spenningsroman for barn og ungdom. Den har et dobbelt anslag som trigger, med hint om en katastrofe som rammet hundrevis av barn i nær historisk fortid, og som dernest gir et svimlende utsyn over et stykke historie slik den har artet seg i landet Norge, på planeten Tellus. Fint er det at også leseren får litt å gruble på underveis. Samtidig tror jeg også at boka kan stimulere barns interesse for både historie og (maler)kunst, uten at dette anliggendet virker påklistret og påtrengende.» -Harald Carl Bache-Wiig Professor i nordisk litteraturvitenskap ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo. Bache-Wiig regnes som en av Norges fremste eksperter på barne- og ungdomslitteratur.

  NOK 240.00